...portret en groep

...in de studio:


De meeste portret- of groepsfoto's worden bij Marc Pluim Fotografie in de studio in Velp gemaakt. We werken op afspraak en door onze flexibele openingstijden kun je ook in de avonduren en in de weekeinden bij ons terecht (ja, ook op zondag).


In overleg kiezen we uit een aantal mogelijkheden. Wordt het een foto ten voeten uit, of komt alleen het gezicht in beeld? Kies je voor een vierkante afdruk of juist een panorama-formaat? Wordt de foto zwart-wit, of sepia? Gebruiken we een lichte of liever een donkere achtergrond?


In een voorbeeldalbum kun je de effecten van de diverse mogelijkheden bekijken, zodat het maken van je keuze wat makkelijker wordt.

NB: Wij maken géén pasfoto's !...op locatie:


Het maken van een portret- of groepsfoto hoeft niet altijd in de studio plaats te vinden. We gaan regelmatig 'op locatie' om opnamen te maken. Het is wel goed om te weten dat het fotograferen op locatie in de buitenlucht alleen maar mogelijk is als er (nog) voldoende daglicht is en als het weer niet al te slecht is. Als een portret- of groepsfoto binnen (thuis, hotel, kantoor, etc) moet worden gemaakt, nemen we een mobiele flitsinstallatie mee.


Verder zijn er eigenlijk geen beperkingen; zolang een fotolocatie een openbare bestemming heeft kun je er in ieder geval terecht. Een enkele keer is er echter toestemming nodig, bijvoorbeeld op particulier terrein.
...eigen keuze:


Van alle opnamen maken we een contactafdruk. In digitale vorm krijg je die thuis gestuurd via e-mail. Op je eigen computer bekijk en vergelijk je de opnamen. Door middel van groene stippen maakten wij al duidelijk welke opnamen volgens ons het best of leukst zijn, maar de uiteindelijke keuze maak je wel zelf.


Voordat we de opnamen kunnen gaan afdrukken willen we  uiteraard nog enkele zaken weten. Wat wordt het formaat, hoe veel afdrukken, kleur of zwart wit, mat of glanzend, losse foto of ingelijst? Of kies je voor een fraaie Bloxit wanddecoratie met je foto's naar keuze daarop? Je mag het helemaal zèlf bepalen en desgewenst adviseren wij je.
...en verder:


Wanneer de afdrukken gereed zijn krijg je van ons een berichtje. De originele opnamen blijven bij ons in het archief, maar zijn wel altijd beschikbaar voor nabestellingen. Er worden nooit opnamen vernietigd of gewist zonder overleg.


Door het toepassen van digitale beeldbewerking kan een portret zodanig veranderd worden dat het een totaal andere uitstraling krijgt. Diverse bewerkingen zijn mogelijk en zonodig maken we op speciaal verzoek iets wat we nog niet eerder hebben gedaan.


We maken ook regelmatig foto's van of voor speciale gelegenheden, of voor specifieke doeleinden. Dat kan zijn voor een website, voor een geboortekaartje, een advertentie of een trouwaankondiging.


We hebben contacten met verschillende drukkers en kunnen rechtstreeks het benodigde fotomateriaal per e-mail, ftp-server of op schijf of usb-stick aanleveren.
...meer informatie:


Voor meer informatie zijn wij bereikbaar via (026) 364.20.80 of per e-mail op info@marcpluimfotografie.nl